آموزش ساخت نسخه بوتیبل اوبونتو ۱۶.۱۰ بر روی USB

در این بخش از مجموعه مجموعه آموزشهای آزاد/متنباز نحوه ساخت نسخه بوتیبل اوبونتو ۱۶.۱۰ بر روی USB را با کمک نرم افزار Etcher به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.
با توجه به اینکه امروزه روز، کامپیوترها بدون درایو CD/DVD تولید میشوند؛ استفاده از درایوهای USB که مجددا قابل استفاده میباشند، میتواند راه حل بهینهای باشد. Etcher ابزار رایگان و متنبازی است که بر روی سیستمعاملهایی چون ویندوز، Mac OS و لینوکس قابل دسترسی است.
اگر چه ابزارهای دیگری نیز برای ایجاد یک USB Installer وجود دارد؛ اما میتوان چنین مدعی شد که Etcher سادهترین ابزار ساخت یک نصاب USB برای اوبونتو است.
ساخت نسخه بوتیبل اوبونتو ۱۶.۱۰ بر روی USB
برای ساخت نسخه بوتیبل اوبونتو ۱۶.۱۰ بر روی USB بیاد مراحل زیر را دنبال کنید:
۱) آخرین نسخه ریلیز شده Etcher را از Etcher.io دانلود نموده و آن را نصب کنید. اگر سیستم عامل سیستم شما اوبونتو (و یا یکی دیگر از توزیعات لینوکسی) است، نیازی به نصب برنامه نخواهید داشت. با دو بار کلیک بر روی AppImage بهراحتی میتوانید آن را اجرا کنید.
۲) آخرین نسخه Ubuntu 16.10 را از سایت daily-live دانلود کنید.
اگر چه این راهنما برای اوبوتنتو ۱۶.۱۰ نوشته شده ولی با هر فایل iso و یا فایل img سازگار با هر سیستم عاملی از قبیل اندروید x86، لینوکس مینت، فدورا و لینوکس Hannah Montana قابل استفاده خواهد بود.
۳) فلش مموری خود را با ظرفیت حداقل ۲GB به کامپیوتر متصل کنید.
توجه: اگر اطلاعات مهمی بر روی فلش مموری خود دارید، از آن یک نسخه بکآپ تهیه کنید.
۴) با کلیک بر روی دکمه Select Image نرمافزار Etcher را بر روی دسکتاپ خود اجرا کنید.
محل استقرار فایل iso لینوکس خود را مشخص کنید. اگر آن را دانلود نمودهاید (بعنوان مثال Ubuntu) محل آن در پوشه ~/Download خواهد بود.
۵) بر روی Select Drive کلیک کرده و درایو فلشی که پیشتر به سیستم متصل نمودهاید را برگزینید.
Etcher بطور خود کار درایوهای خارجی با مقدار فضای خالی مناسب را انتخاب میکند. در صورت لزوم میتوانید با کلیک بر روی Connect a drive دستگاه (Device) مورد نظر را برگزینید.
اگر چندین درایو خارجی USB به سیستم متصل شده است؛ قبل از آغاز فرآیند اطمینان حاصل نمایید که درایو مورد نظر انتخاب شده باشد.
۶) بر روی Flash Image کلیک کنید.
Etcher مابقی فرآیند را انجام خواهد داد و به اطلاع خواهد رسانید که موفقیتآمیز بوده و یا با خطا مواجه گشته است.
نهایتاً سیستم را reboot کرده و از طریق USB آن را بوت کنید (این کار بطور معمول از طریق BIOS انجام میشود).
منبع: لینوکسسیزن نوشته «فرشید نوتاش حقیقت»