اشتراک گذاری پرینتر در شبکه توسط اوبونتو

همانطور که میدانید سیستمعاملهای ویندوز، مک و لینوکس قادرند تا بطور توامان با یکدیگر مرتبط گردند. پرینترها را نیز میتوان به همین منوال بر روی شبکههای کامپیوتری به اشتراک گذاشت. در این آموزش به نحوه اشتراک گذاری پرینتر در شبکه توسط اوبونتو خواهیم پرداخت.
برای انجام این کار میبایست پرینتری که از طریق اتصال کابلی (از قبیل پرینترهای USB) به کامپیوتر متصل گردیده را طبق آموزشی که در ادامه ارائه میگردد، اصطلاحا در شبکه Share کرد.
آموزش اشتراک گذاری پرینتر در شبکه توسط اوبونتو
در این آموزش از توزیع لینوکسی اوبونتو ۱۴٫۰۴ استفاده شده است. در سایر توزیعهای لینوکسی نیز کلیات کار مشابه همین روند است. System Settings را در اوبونتو گشوده و سپس بر روی آیکون Printers کلیک کرده تا لیست پرینترهای اضافه شده، نمایان شود.
پس از آن بر روی منوی Server در بالای صفحه کلیک نموده و System Settings را برگزینید.
تیک گزینه Publish shared printers connected to this system را فعال کنید تا شبکه به پرینترهای Share شده متصل شود.
بر روی لیست پرینترها کلیک راست نموده و Properties را انتخاب کرده و پس از آن بر روی Policies کلیک کنید. مطمئن شوید که گزینه Shared دارای تیک باشد و در صورتیکه اینگونه نیست تیک آن را (Shared) فعال کنید.
دسترسی به پرینتر Share شده در لینوکس
پنجره System Settings را در اوبونتو گشوده و بر روی آیکون Printers کلیک کنید. دکمه Add را فشرده تا امکان افزودن پرینتری جدید حاصل شود.
در بخش Network Printer بر روی Windows Printer via SAMBA کلیک کرده و دکمه Browse را انتخاب کنید. با این کار قادر خواهید بود تا به پرینترهای موجود بر روی شبکه متصل شوید. پرینتر مورد نظر را بر روی سیستم افزوده و تنظیمات درایورهای مربوط به آن را انجام دهید.
همچنین اوبونتو قادر است تا پرینترهای Share شده از طریق Bonjour سیستم عامل Mac OS X مشاهده نموده و بطور خودکار بدان متصل گردد.
البته اکثر پرینترهای امروزی مبتنی بر Wi-Fi ساحته میشوند، به طوری که برای تمامی کامپیوترهای گوشیهای هوشمند و تبلتهای موجود بر شبکه قابل دسترسی خواهند بود. اگر قصد اشتراک گذاری بدون هیچ زحمتی را دارید، پرینترهای Wi-Fi گزینه های مناسبی برای شما خواهند بود.
همچنین میتوانید مقالات «آموزش اشتراک فایل در شبکه توسط اوبونتو» و «آموزش اشتراک فایل میان کاربران اوبونتو» را نیز مطالعه کنید.
منبع: تکفارس نوشته «فرشید نوتاش حقیقت»