XAMPP چیست
XAMPP یک وبسرور چندپلتفرمی است که رایگان و متنباز است. XAMPP ابزاری متشکل از Apache ، MySQL ، PHP و Perl است که به برنامهنویسان اجازه میدهد کد خود را در یک وبسرور محلی (local Webserver) بنویسند و آزمایش کنند.
این برنامه توسط سایت Apache Friends ایجاد شده و همه افراد میتوانند کد منبع اصلی آن را اصلاح کنند یا تغییر دهند. این شامل MariaDB ، سرور HTTP Apache و مفسرهای PHP و Perl و سایر زبانهای رایانهای میباشد. به دلیل سادگی استقرار XAMPP، یک توسعهدهنده میتواند به سرعت و به آسانی یک پشته WAMP یا LAMP را روی سیستمعامل نصب کند، با این مزیت که میتوان برنامههای اضافی متداولی مانند وردپرس و جوملا را نیز در آن نصب نمود.
چرا به XAMPP نیازمندیم؟
- XAMPP یک میزبان محلی (local) سرور ساده است.
- این سرور محلی روی رایانه شخصی شما اجرا میشود، خواه رومیزی باشد یا لپتاپ.
- برای آزمودن وبسایتها قبل از انتشار آنها در سرور وب استفاده میشود.
- در رایانه محلی، نرمافزار سرور XAMPP محیط مناسبی را برای آزمایش پروژههای MYSQL ، PHP، Apache و Perl فراهم میکند. از آنجا که اکثر استقرار سرورهای وب واقعی اجزای مشابه XAMPP را به اشتراک میگذارند، انتقال از یک سرور تست محلی به یک سرور زنده ساده است.
مزایا و معایب XAMPP
در ادامه مزایا و معایب XAMPP آورده شده است:
مزایای XAMPP
- در مقایسه با سایر سرورهای وب مانند WAMP، راه اندازی آن ساده است.
- XAMPP چندپلتفرمی است، به این معنی که بر روی ویندوز و لینوکس کار میکند.
- با یک دستور واحد، میتوانید کل سرور وب و پشته پایگاه داده را شروع و متوقف کنید.
- نسخه کامل و استاندارد XAMPP در دسترس است.
- دارای کنترلپنلی است که میتوانید مشاهده کنید شامل دکمههای شروع و توقف مکانیسمهای خاص مانند Apache است که از طریق Control Panel آن اجرا میشود.
- همچنین شامل OpenSSL ، phpMyAdmin ، MediaWiki ، Joomla ، WordPress و بسیاری از ماژولهای اضافی است.
معایب XAMPP
- در مقایسه با سرور WAMP، پیکربندی و تنظیمات دشوارتری است.
اجزای XAMPP
اجزای موجود در XAMPP در ادامه آورده شده است:
- Cross-Platform: سیستمعاملهای مختلف در پیکربندیهای جداگانه بر روی سیستمهای محلی مختلف نصب شدهاند. جزء چندپلتفرمی برای بهبود عملکرد و دسترسی به این بسته توزیع آپاچی گنجانده شده است. این برنامه با انواع سیستمعاملها، از جمله بستههای Windows ، Linus و MAC OS کار میکند.
- Apache: آپاچی یک وبسرور HTTP چندپلتفرمی است. برای انتقال مطالب وب در سراسر جهان استفاده میشود. اگر شخصی با استفاده از مرورگر خود فایل، تصویر یا اسناد درخواست کند، سرورهای HTTP چنین مواردی را به کلاینتها ارائه میدهند.
- پایگاه داده MariaDB: زمپ، شامل MySQL DBMS بود. با این حال، MariaDB اکنون جای آن را گرفته است. MySQL یکی از پرکاربردترین سیستمهای مدیریت پایگاه داده رابطهای است. این سرویس ذخیره، دستکاری، بازیابی، مدیریت و حذف دادهها را از طریق اینترنت ارائه میدهد.
- PHP: یک زبان برنامهنویسی پسزمینه است که بیشتر در توسعه وب استفاده میشود. کاربران میتوانند از PHP برای ایجاد وبسایتها و برنامههای پویا استفاده کنند. از انواع سیستمهای مدیریت پایگاه داده پشتیبانی میکند و ممکن است بر روی هر پلتفرمی نصب شود.
- Perl: پرل اغلب بهعنوان زبان برنامه نویسی «عمومی» نامیده میشود. این زبان پویا و قابل تفسیر است. این زبان برای توسعه وب، توسعه GUI، مدیریت سیستم و موارد دیگر استفاده میشود. HTML، XML و سایر زبانهای نشانهگذاری همگی توسط Perl پشتیبانی میشوند.
- phpMyAdmin: این ابزار مدیریت پایگاه داده برای MariaDB است.
- OpenSSL : OpenSSL پیادهسازی متنباز SSL و TLP است.
- XAMPP Control Panel: کنترلپنل XAMPP پنلی است که به عملکرد و تنظیم سایر اجزای XAMPP کمک میکند.
- Webalizer: این یک نرمافزار آنالیز وب است که گزارشات کاربر و گزارشات مربوط به استفاده را پیگیری میکند.
- Mercury: این یک سرور ایمیل است که به مدیریت ایمیلها در اینترنت کمک میکند.
- Tomcat: این یک servlet مبتنی بر JAVA است که عملکرد JAVA را ارائه میدهد.
- Filezilla: این یک سرور پروتکل انتقال فایل (سرور FTP) است که فرآیندهای انتقال فایل را تسهیل و پشتیبانی میکند.
برنامههای کاربردی XAMPP
سازندگان XAMPP قصد داشتند از آن به عنوان یک ابزار توسعه استفاده کنند، به طراحان وب و برنامهنویسان اجازه دهند بدون نیاز به اتصال به اینترنت، کار خود را در رایانههای شخصی خود آزمایش کنند. بسیاری از عناصر کلیدی امنیتی به طور پیشفرض غیرفعال هستند تا این امر به سادگی امکانپذیر باشد. XAMPP برای ارائه صفحات وب در اینترنت استفاده میشود.
- همچنین میتواند برای ایجاد و دستکاری پایگاههای داده در MariaDB و SQLite و سایر پایگاههای داده استفاده شود.
- پس از نصب XAMPP، یک سرویسگیرنده FTP میتواند به یک میزبان محلی متصل شود و مانند یک میزبان از راه دور با آن رفتار کند. هنگام نصب یک سیستم مدیریت محتوا مانند جوملا یا وردپرس، از ابزاری مانند FileZilla استفاده کنید. همچنین میتوانید از یک ویرایشگر HTML برای اتصال به میزبان محلی از طریق FTP استفاده کنید.
درباره فرشید نوتاش حقیقت
همیشه نیازمند یک منبع آموزشی فارسی در حوزه نرمافزارهای آزاد/ متنباز و سیستمعامل گنو/لینوکس بودم. از این رو این رسالت رو برای خودم تعریف کردم تا رسانه «محتوای باز» رو بوجود بیارم.
نوشتههای بیشتر از فرشید نوتاش حقیقتاین سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید